2013-11-29 15:48:35• hírek • Szatmár.ro

Avokádó, az egészséges egzotikum

Van úgy az ember lányával és fiával, hogy fogyókúra vagy diéta időszakában egy csöppnyi egzotikus, ugyanakkor egészséges ízvarázsra vágyik.

Jó néhány egzotikus zöldséget, gyümölcsöt beiktatni az étrendbe. Ilyen többek között a magas C- és E-vitamintartalommal rendelkező avokádó is.

Több kutatás is igazolta, hogy az avokádó javítja a látást, védelmet nyújt egyes daganatos megbetegedésekkel szemben és normál egyensúlyi állapotban tartja a testsúlyt is. Lugosít, csökkenti a vérnyomást, dietetikus hatású és gyomorbántalmak esetén is kiváló.

Az antioxidánson kívül jelentős luteint és zeaxantint is tartalmaz, melyeknek fontos szerepe van a retina egészségének megóvásában. Ugyanakkor az időskori érelmeszesedés és szemproblémák - szemfenéki meszesedést - megjelenését is megelőzhetjük, amennyiben hetente két alkalommal avokádót fogyasztunk.

Néhány szelet avokádó rendszeres fogyasztása elegendő ahhoz, hogy segítségével csökkentsük a koleszterinszintet ugyanakkor karbantartsuk a szív- és érrendszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: